yg sudi membace ni masehh ye ^^

Saturday, October 23, 2010

. psst .

wehhhh ~
tjumpe sumtinx laa td .
so kne la post .
kate tuan ori tuhh ,
ta bole cye sgt .
sekadar bacaan oke :)



Leo (24 Julai - 23 Ogos)

Orang nya: penyayang, warm hearted, tidak kedekut bila mahu berkongsi kesenangan dan kemewahan dengan orang yang disayangi nya. Jejaka Leo ini juga seorang yang ambitious, self-centered tapi tak ego...(jejaka leo memang begitu).
Tips untuk memikat: sebagai perempuan, harus lah menunjukkan kewanitaan yang selembut-lembut nya. Kena tahu bagaimana menilai dan menghargai setiap ciri dan kualiti ada pada jejaka leo.
WARNING: jangan..diulangi..jangan bercakap atau memuji lelaki lain di hadapan LEO. Mereka tak suka dibanding-bandingkan dengan orang lain..mereka tu sensitif! Sikit sikit tak boleh, nanti merajok, balik bilang mak.


Virgo (24 Ogos - 23 September)

Orang nya: pemalu, tak pandai mengawal emosi, cengeng. Suka mencari perhatian dari perempuan.

Tips untuk memikat: Lelaki Virgo suka yang pendiam, tak kecoh,sofisticated,simple, jangan banyak cakap..(cerewet pulak si virgo ini) So kenalah pandai menyerlahkan nilai2 kewanitaan, gaya yang manis, kelembutan dan tak lupa kesabaran..(virgo cengeng..kuat merajuk)

WARNING: Bila pergi dating, jangan pakai yang ter "over welming"..virgo ini gatal..(chicky duck) kalau dia over gatal, kasi saja flying kick sama dia.


Libra ( 24 Spetember - 23 Oktober)

Orang nya: cerewet, posessive, takes things lightly when comes to quarrel tapi jujur dalam segala hal..

Tips untuk memikat: Senang saja..Libra suka perempuan yang ceria, happy go lucky..So be urself
WARNING: So bila nak date..pakai lah make-up yang sederhana..tapi jangan lupa cover-up pimple jika ada..a big turn off for Libra pasal mereka ingat mereka ini semua handsome..

Scorpio ( 24 Oktober - 23 November)
Orang nya: action serius, mudah cemburu, mood swing..
Tips untuk memikat: Sentiasa menghargai nya..nak bergayut di talifon berjam-jam pun tak mengapa! janji dengan dia, kerana Scorpio ini macam Libra juga, posessive.
Tak suka berkongsi perempuan nya dengan orang lain.
WARNING: Buat pilihan yang betul bila mahu memikat scorpio, kerana bila dah terjerat susah nak escape dari scorpio...(jangan kata tak kasi warning)

Sagitarius ( 23 November - 21 December)
Orang nya: Fu..yoh..siapa dapat memang untung...Sagitarius orang nya happy saja..suka (bergembira tepok tangan sama-sama..la la la..) bawa partner jalan2..sort of adventerous
Tips untuk memikat: Sentiasa ada kan plan bila nak keluar..tengok wayang ke? kanoeing ke? anything asal kan jangan membosan kan...
WARNING: jangan "u plan..i plan lah"..'confirm tak ada plan'.

Capricon ( 22 December - 20 Januari)
Orang Nya: Egoistic, ada batu duduk 
di atas itu kepala, pendek kata Capricon seorang yang sukar nak meluah kan perasaannya. Jarang sekali anda akan mendengar dia melafazkan 'cinta' pada anda
Tips untuk memikat: COOL saja..nak tekel mereka bukan mudah..jangan give in selalu..ajar sikit..mereka jual mahal..kita jual lagi mahal
WARNING: Macam layang2 putus tali..jual mahal..mahal jugak oit..jangan mahal sampai terputus tali..melepas lah kau nanti...

Aquarius ( 21 Januari - 19 Februari)
Orang Nya: Pijak semut tak mati..
Tips untuk memikat: Kacang saja..sentiasa berpakaian cantik, glamer..comfirm dia sentiasa nak berkepit saja dengan u..
WARNING: Lelaki Aquarius ini cepat bosan dengan orang..so sbelum dia tinggal kan kita..kita blah dulu

Pisces (20 Februari - 20 Mac)
Orang Nya: Segak, bergaya, ngada-ngada, choosy..
Tips untuk memikat: Kasi saja belacan...
WARNING: mereka tak suka macam belacan!

Aries (21 Mac - 20 April)
Orang Nya: Anak mak! smart mamat. intelligent,
Tips untuk memikat: Bagus untuk minah2 tudung (NO OFFENCE) but its true..Jejaka Aries suka wanita yang sopan, tata-tertib..sebab nak bawa tunjuk mak so kena lah bawa balik yang bagus punya..
WARNING: Jika anda betul anda rasa aries ini pilihan anda, pilih lah. Kalau tidak, jangan lah main-mainkan hatinya. Hati dah luka sukar nak dibaiki. Macam moto yang dah rosak, makan bulan di workshop baru baik.

Taurus (21 April - 21 Mei)
Orang nya: Mencabar. garang seperti singa, takut seperti tikus. Mereka tidak tetap dengan pendirian sendiri...
Tips untuk memikat: Low profile sikit, mereka suka sesuatu yang mencabar, let him find out the real u..
WARNING: Kadang-kadang mereka suka buat kelakar seorang seorang... kasihan tak ada orang lain layan...

Gemini (22 Mei - 21 Jun)
Orang nya: Gemok! egoistic, tak suka kalah. Kalau ada debate, jangan harap anda nak menang..dalam apa-apa persoalan jua mereka ada saja alasan nya
Tips untuk memikat: Sabar saja lah..be patient. Sebagai perempuan, mengalah lah sikit..lambat laun hati nya akan lembut jugak..Lelaki Gemini ini suka pada perempuan yang lembut, hatinya akan lembut jua.
WARNING: jangan bersikap terlalu kasar dengan nya..kalau dah tak tahan dengan mereka..blah saja jangan banyak cakap..mereka panas baran. Tak guna bertengkar anda tak akan menang punya pasal mereka nak menang saja.

Cancer ( 22 Jun - 23 Julai)
Orang nya: Segak,Step kaya, bermurah hati, suka menunjuk-nunjuk dengan kemewahan..tetapi mereka adalah sebalik nya..(berhati-hati ya)
Tips untuk memikat: jangan pulak anda pun nak step kaya...nanti habis duit dikebas.
WARNING: TOLONG jangan terpedaya dengan kata manis nya.. first first manis, kalau dah lama jadi masam.. kadang kadang jadi basi...


haha !
cem klaka pulaxs .
tape laa .
just a post for yuu olls :)  

9 comments:

yaNa said...

sayer gemini gurL..,sayer ta gemuK!!!
TP yg len2 2 cm betuL jep :))
nice your BLog..,

loluvfina said...

hahahaa . tuhh tux laki laa . tenxs la yee :)

Honey Daa said...

dauz libraa , mcm x thn je yg ayt terakhir tu..huhu ;)

loluvfina said...

haha . taley bla ekk dayu ? :p

Anonymous said...

sayer ada batu kt atas kpala..!

loluvfina said...

hahaa . batu ats kpale . aduhaii ta bname nehh .

Honey Daa said...

boleh kate laa...huhu...overall duaz tu manje,nmpk je muke ganaz..dlm hati ade byk taman! hehe

d Rex said...

hek3.. LEO owh LEO.. Rocks~!

loluvfina said...

dayu : hee ~ len owg len ragam :0
rexx : uixs . excited leo die an :)